Meny+

Storkök/Bakning

På Tobiasgården finns ett storkök, där det lagas lunch för boende, arbetstagare och medarbetare. Omkring 25 personer äter lunch under veckodagarna. Även fika serveras under förmiddagarna.

Plats finns för arbetstagare i den Dagliga Verksamheten att arbeta i köket.

  • Att duka och göra iordning förmiddagsfikat
  • Att hjälpa till med att laga lunchen
  • Att baka
  • Att diska och städa
  • Att förädla bär, frukt och grönsaker

Gemenskapen vid fika och lunch är en viktig del av den sociala gemenskapen på gården. Inriktningen i köket är att ta hand om gårdens egna odlade produkter. Att grönsaker och kryddor från våra fält och trädgårdar skördas och används.  Att vår egen säd mals till mjöl som vi bakar med. Tobiasgården är självförsörjande då det gäller ekologiskt kött. För övrigt gäller att vi använder och inhandlar ekologiska och rättvisemärkta produkter.